Henkel

Henkel opereaza la nivel mondial cu branduri si tehnologii de top, in trei ramuri de business: Produse pentru Ingrijirea Locuintei, Produse pentru Ingrijire Personala si Adezivi. Compania Henkel a fost fondata in 1876 de Fritz Henkel in Maastricht Aachen, Germania, iar in prezent detine pozitia de lider mondial atat pe piata destinata consumatorilor finali, cat si pe piata industriala, cu branduri precum Persil, Schwarzkopf, Loctite si Pritt. Sediul este amplasat in Dusseldorf, Germania, si are aproximativ 47.000 de angajati in 120 de tari, cu mai mult de 17 fabrici si 10 centre de cercetare la nivel mondial.

In iunie 1923, in Dusseldorf Henkel livreaza prima comanda de adezivi, moment ce a constituit o piatra de hotar pentru nasterea  unui business in care Henkel este lider mondial astazi, acela al Tehnologiilor de Adezivilor.

O parte integranta a acestui sector este divizia de produse chimice pentru constructii. In completarea produselor din categoriile noastre principale - adezivi pentru gresie si faianta, hidroizolatii, termoizolatii pentru locuinte; oferim si o gama variata de produse speciale si sisteme de solutii pentru a raspunde cerintelor industriei si ale specialistilor din constructii.

Sectorul acesta este intr-o continua crestere si din acest motiv, in 1986 Henkel a achizitionat brandul Ceresit, care era lider in termo si hidroizolatii. Ca urmare a aceste achizitii, Henkel si-a marit portofoliul de produse, in vederea construirii si consolidarii pozitiei ocupate in Europa de Est, cat si pentru continuarea expansiunii in Asia, Orientul Mijlociu si America Latina.